Hääpäivä on merkittävä tapahtuma hääparin elämässä. Valokuvat ja hääkuvaus ovat tärkeitä keinoja ikuistaa tämä ainutlaatuinen päivä ja säilyttää unohtumattomat muistot. Siksi on ensiarvoisen tärkeää valmistautua huolellisesti hääkuvaukseen.

Hääkuvaus ja sen suunnittelu

Hääkuvaus alkaa hääparin yksilöllisten tarpeiden huomioimisesta. Tarjoan erilaisia häävalokuvauspaketteja, joista voitte valita teille sopivan vaihtoehdon. Tutustu tarjoamiini häävalokuvauspaketteihin täältä. Kun kuvaussopimus on tehty, lähetän teille tarvittavan suunnittelumateriaalin. Yhdessä hääparin kanssa työstämme alustavan suunnitelman, joka muodostaa hääkuvauksen perustan.

Hääpari sateenvarjon alla
Hääkuvauksessa on otettava huomioon myös säävara, joka ottaa huomioon niin aurinkoisen kun sateisenkin sään

Hääkuvauspalaveri hääparin kanssa

Hieman lähempänä hääpäivää pidämme suunnittelupalaverin, jossa käymme läpi hääpäivän aikataulun ja järjestelyt. Tärkeää huomata, että tässä vaiheessa hääpäivän suunnitelma ei tarvitse olla vielä lopullinen. Tarkoituksena on saavuttaa yhteisymmärrys alustavasta hääkuvauksen suunnitelmasta suhteessa hääpäivän kulkuun. Lisäksi keskustelemme tarkemmista toiveista ja sopimme hääkuvaukseen liittyvistä aikatauluista.  

Talvikuvauksissa suunnittelu on erityisen tärkeä, on otettava huomioon valon vähyys ja kylmät olosuhteet.

Hääkuvauspaikkojen kartoittaminen

Suunnittelupalaverin jälkeen pysyn jatkuvasti yhteydessä hääpariin mahdollisten muutosten varalta. Palaverin perusteella aloitan hääkuvauspaikkojen ja kuvausaikataulun kartoittamisen. Tässä vaiheessa otan huomioon erilaiset epävarmuustekijät, kuten sääolosuhteet ja luonnonvalon suunnan. Käytännössä tämä tarkoittaa myös vaihtoehtoisen kuvauspaikkasuunnitelman tekemistä.   

Hääkuvauspaikkojen kartoittaminen on tärkeä myös tilanteissa jossa kuvaus tapahtuu illan hämärtäessä, jolloin kuvaus vaatii lisävaloja

Häiden kuvaaminen

Hääkuvaus tapahtuu huomiota herättämättä, lukuun ottamatta häämuotokuvauksia. Pyrin pysymään taustalla ja dokumentoimaan tilanteet juuri sellaisina kuin ne tapahtuvat. Kuvat hääpäivän tarinasta sisältävät hääparin, häävieraiden ja yksityiskohtia (ottamiani hääkuvia voi katsella tältä sivulta). Kaiken tämän tallennan käyttäen ammattikameroita ja linssejä sekä tarvittaessa käsisalamoita. 

Kun häiden kuvaaminen on suunniteltu alusta loppuun on kuvaaminen riemukasta ja helppoa kaikille osapuolille

Ota rohkeasti yhteyttä

Jos haluat palkata minut hääkuvaajaksesi, voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai käyttämällä yhteydenottolomaketta. Lisäksi voit lukea lisätietoja minusta täältä. Voit käydä katsomassa lisää kuviani Facebook-sivuillani.